Waar moet een LinkedIn profiel aan voldoen?

Geschreven op: 7 juli 2017 Categorieën: Zakelijk , Particulier , Starters , Ondernemers , Social Media , LinkedIn
Waar moet een LinkedIn profiel aan voldoen?

LinkedIn  is inmiddels al heel bekend in Nederland. Met name voor de zakelijke markt, of je nu in loondienst of ondernemer bent  deze social media platform is erg interessant. 

Het kostte mij even tijd om te snappen hoe LinkedIn werkte. Zeker als je Facebook gewend bent lijkt LinkedIn nogal ingewikkeld maar als je eenmaal alles hebt ingesteld zoals het hoort voel je al gauw in huis. 

Hoe werkt LinkedIn?

LinkedIn is bedoeld voor de zakelijke markt. Als je in dienstverband werkt of werkzoekend bent kun je jouw cv uploaden en je profiel openbaar instellen. Op deze manier kunnen eventuele werknemers je vinden en contact met je opnemen. Ook kun je zelf contact met mogelijke werkgevers opnemen en die vervolgens verwijzen naar je profiel. 

Voor de ondernemers onder ons kan LinkedIn als je digitale visitekaartje gezien worden. Niet van je onderneming, daar is jou website voor bedoeld deze vertegenwoordigd jou bedrijf 

Hoe doe je dat?

Op LinkedIn kun je jezelf  op twee manieren  bekend maken:

  1. Door zelf iets te publiceren - dit kan een foto zijn maar ook een blogartikel of een link naar een interessant artikel of product
  2. Door actief op groepen te reageren – net als Facebook kent LinkedIn groepen waar men zijn eigen bijdrage kan leveren

Waar moet je op letten?

Wanneer je iets publiceert of een reactie schrijft in een groep op LinkedIn bedenk dan eerst of de informatie die je deelt nuttig en relevant is voor anderen. 

Als je alleen maar je eigen bedrijf probeert te promoten en alleen verkooppraatjes houdt zal je al gauw merken dat mensen je uit hun connectielijst gaan verwijderen. Er wordt op LinkedIn veel meer waarde gehecht aan interessante gesprekken en zinvolle informatie en tips dan aan loze verkooppogingen. 

Hoe kan je ervoor zorgen dat mensen je goed kunnen vinden?

Hoewel ik al sinds 2014 een LinkedIn profiel heb stond deze op profielsterkte Nieuw, simpelweg omdat ik eigenlijk weinig tot niets heb ingevuld in mijn profiel. 

Maar toen.... Door het surfen op internet ben ik op de website van #Corinne Keijzer terechtgekomen waar een  gratis E-Book over LinkedIn werd aangeboden. Ik dacht: “Wat heb ik te verliezen? Is toch gratis” en ik  heb het E-Book gedownload.

WOW, wat een verborgen schat van informatie. Corinne heeft in dit E-Book de koekjestrommel echt losgetrokken. Dat betekent dat ze echt alles maar dan ook echt alles verteld hoe je een sterk LinkedIn profiel kunt samenstellen.

Ik heb wel een hele dag aan moeten werken. Alle stappen zoals deze in het boek geschreven zijn doorlopen en toen ik klaar was sprong mijn profiel niveau ineens van ‘nieuw’ naar ‘zeer deskundig’.
Ik meende dat ik het heerlijke geluid van een accordeon hoorde op dat moment. Net als het gezang van engelen.

Het E-Book van Corinne bevat maar liefst 104 pagina’s boordevol informatie waarin stap voor stap  uitleg wordt gegeven  over alle secties en delen van LinkedIn. Hoewel het boek “Basis handleiding” heet vind ik dat het erg ruimvattend is en biedt het veel nuttige informatie.

Nadat ik alle aanpassingen volgens het boek heb verricht en mijn profielsterkte ‘zeer deskundig’ werd kreeg ik ineens een  uitnodigingen om te verbinden met mensen die ik niet eens kende. 18 uitnodigingen in totaal. En dat binnen twee dagen!

Echt een aanrader!

Wil je ook actiever worden op LinkedIn en alle mogelijkheden ontdekken van deze social media platform? Dan raad ik je van harte aan  om het E-Book van Corinne Keijzer te downloaden.

Neem rustig de tijd om alle stappen door te lezen en pas ze direct toe in je eigen profiel. 

Tip: Vergeet niet om ook met mij te verbinden. Je kunt mij hier vinden.

Vond je dit blogartikel interessant? Laat het dan  even weten door een bericht hieronder achter te laten.

Delen op social media mag natuurlijk ook, gebruik hiervoor de icoontjes hieronder.  


Gerelateerde artikelen