Waar bestaat het bedrijfsadministratie uit?

Geschreven op: 7 maart 2016 Categorieën: Zakelijk , Administratie
Waar bestaat het bedrijfsadministratie uit?

Volgens de Nederlandse wetgeving wordt ieder bedrijf of zelfstandige ondernemer verzocht alle bedrijfsadministratie voor een periode van 7 jaar lang bewaren.

Maar wat hoort er allemaal bij de bedrijfsadministratie?

Volgens de Belastingdienst bestaat een bedrijfsadministratie uit alle gegevens die u vastlegt op papier of op een digitale manier die betrekking hebben op uw onderneming.

De basisgegevens voor ieder bedrijfsadministratie, groot of klein, zijn:

Het grootboek

De debiteuren- en crediteurenbestand

De voorraadadministratie

De loonadministratie

De in- en verkoopadministratie

Gebruikt u voor het administreren speciale computerprogramma's en/of digitale bestanden? Dan bent u verplicht deze in elektronische vorm te bewaren. Het is niet voldoende om bijvoorbeeld pdf of Excel bestanden af te drukken en deze alleen als print versie te bewaren. Tevens bent u verplicht om ervoor te zorgen dat alle software die u gebruikt, bij een controle van de Belastingdienst ook gebruikt kan worden.

Ook nadat u uw onderneming hebt beëindigd, moet u uw administratie bewaren, zodat wij een eindcontrole kunnen doen.

Uizondering

In verband met de herzieningstermijn van de aftrek voorbelasting voor onroerende zaken, zoals bedrijfspanden, moet u de gegevens van onroerende zaken 10 jaar bewaren.

""Bron: Belastingdienst""

Heeft u twijfels over een bepaald administratief stuk? Neem dan geen onnodige risico en bewaar deze alsnog. Het is beter om te veel administratieve stukken te bewaren dan achteraf spijt te krijgen.


Gerelateerde artikelen