Boekhouder is essentieel voor iedere onderneming

Geschreven op: 18 mei 2016 Categorieën: Zakelijk , Financieel , Administratie
Boekhouder is essentieel voor iedere onderneming

Veel (startende) ondernemers kiezen ervoor om hun administratie zelf te regelen met de gedachte dat dit kostenbesparend is.

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat ondernemers, met name zzp'ers en freelancers minstens 7 uur per maand aan hun administratie besteden - op jaarbasis is dat 84 uur.

Als u nu, voor dit voorbeeld van een uurtarief van € 30,00.- uitgaat dan kost het zelf invoeren van de administratie gemiddeld € 2500,- per jaar. En dat terwijl er veel administratiekantoren zijn die voor € 700,- tot € 1700,- per jaar je alles uit handen nemen.

Veel kleine ondernemers willen alles zelf doen, zeker in het begin omdat ze zich er verantwoordelijk voor voelen. Hoewel dit een goede instelling is zullen ondernemers beter moeten concentreren in hun eigen vakgebied en het binnenhalen van nieuwe klanten en opdrachten.

Ik zeg altijd: "als u slim wilt ondernemen omring uzelf met vakmensen". Laat het grafisch ontwerp en het bouwen van uw website aan een professioneel over en laat een boekhouder uw administratie verzorgen. De tijd dat u hiermee zult besparen kunt u inzetten voor andere belangrijke aspecten zoals netwerken, contacten onderhouden met reeds bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten.

Bovendien heeft een goede boekhouder voldoende kennis in zijn vakgebied en weet precies welke heffingskortingen in uw geval toegepast kunnen worden.

Nu hoor ik graag van u, laat u uw bedrijfsadministratie door een boekhouder verzorgen of doet u het zelf?


Gerelateerde artikelen